Reglement

Regelement Keuterprutrace 2019

 1. De jeugdrace is bedoelt voor kinderen van 10 t/m 15 jaar. Aan de volwassenen race mag je meedoen vanaf 16 jaar.
  Hier worden GEEN uitzonderingen op gemaakt.
 2. Als een deelnemer met een team aan de race meedoet, doet deze deelnemer niet ook nog eens mee met zijn/haar individuele tijd.
 3. Je moet kunnen zwemmen.
  Een aantal sloten zijn niet doorwaadbaar.
 4. Duiken is op eigen risico.
  De meeste sloten zijn te ondiep om in te duiken. Het is daarom op eigen risico indien je dit toch doet.
 5. Kleding: Je moet schoenen dragen tijdens de wedstrijd, metalen spikes zijn verboden. Joggingschoenen met kleine nopjes of voetbalschoenen zijn zeer geschikt. Maak je schoenen ook extra stevig vast, want de prut in de sloot “zuigt” aan je schoenen.De organisatie raadt een lange broek aan, vanwege doorns en brandnetels. Bovenkleding is verplicht.
 6. Iedereen die aan de prutrace mee doet moet voor de organisatie herkenbaar zijn.  Iedere deelnemer (zowel volwassen, jeugd en teams) krijgt een shirt uitgereikt bij het aanmelden.
 7. De organisatie heeft de sloten en het land op de route doorzocht op scherpe voorwerpen en waar nodig begroeiing weggehaald. Wijk dus niet af van de van de afgebakende route!
 8. Door de vele mensen die door de sloot lopen, kunnen er “nieuwe” scherpe voorwerpen boven komen. Pas ook op voor de brandnetels en de rietstengels in de sloot en op de wal.
 9. Je moet de aanwijzingen van de organisatie opvolgen.
  Als de organisatie aanwijzingen geeft, is dat voor jouw veiligheid en die van anderen. Luister hier dus naar! Mogelijk ook voor de sportiviteit.
 10. Laat het parcours intact.
  Neem geen stokken en linten mee. Het parcours moet voor de veiligheid van de volgende deelnemers intact blijven.
 11. Laat het aanwezige vee op het parcours met rust.
  De dieren langs de route kunnen soms gaan rennen omdat ze de aanwezigheid van zoveel mensen niet gewend zijn. Ga ze dan niet extra verstoren maar negeer ze. De dieren kunnen zichzelf en deelnemers verwonden als ze in paniek raken.

HET NIET VOLGEN VAN HET REGLEMENT KAN DISKWALIFICATIE IN DE EINDUITSLAG BETEKENEN.

MEEDOEN MET DE PRUTRACE IS OP EIGEN RISICO. DE ORGANISATIE IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR LETSEL AAN PERSONEN OF DERDEN! ZIE DAARVOOR DE ALGEMENE VOORWAARDEN